Incassobureau inschakelen
Incassobureau inschakelen

Wanneer moet je als ondernemer een incassobureau inschakelen? Het is een vraag die veel ondernemers zich afvragen. Er is niets vervelender dan klanten die je weigeren te betalen. Zo zijn er verschillende fasen waarop je een incassobureau in kunt schakelen.

Bij het inschakelen van een incassobureau is de belangrijkste voorwaarde dat er minstens een schriftelijke aanmaning voorafgegaan is aan het verstrijken van de redelijke betalingstermijn. Voordat je de factuur aan een incassobureau overhandigt.

Wanneer de termijn van de schriftelijke aanmaning is verstreken kun je een incassobureau inschakelen.

Waarom is het inschakelen van een incassobureau nuttig?

Het kan nuttig zijn voor de buitengerechtelijke procedure die volgt op de periode hierna. Een bureau zoals Het Invorderingsbedrijf kan je debiteur via verschillende wegen manen tot betaling.

Je kunt dan denken aan het verzenden van e-mails, brieven, telefoongesprekken aangaan en het verzenden van sms-berichten. Daarnaast zal er ook een dossier aangelegd worden.

Het is ook als ondernemer mogelijk om pas in de gerechtelijke procedure een incassobureau in te schakelen. Voor meer informatie over een incassobureau inschakelen verwijs ik je naar de website van Het Invorderingsbedrijf.